Blockchain – TARA Interactive

Când sa foloseşti Blockchain

Tehnologia Blockchain are potențialul de a revoluționa multe industrii și poate fi aplicată în multe cazuri de utilizare, de exemplu:

  • Dacă doriți să păstrați un registrul al activităților anterioare, dar datele sunt în mod constant în schimbare. Blockchain reprezintă o modalitate mai bună și mai sigură de a urmări activitatea, a menține datele la zi și a păstra un istoric al acestora. Beneficiați atât de un înregistrul istoric al datelor, cât și de un înregistrul actualizat instantaneu, iar datele nu pot fi corupte de nimeni sau șterse accidental.
  • Atunci când doriți să documentați tranzacții sigure, în special cele care implică mai mulți parteneri. O bază de date tradițională ar putea fi utilă pentru a ține evidența schimburilor simple între două părți, dar pe măsură ce situațiile devin mai complexe, blockchain poate elimina întârzierile și simplifica conexiunile. Securitatea sporită a unui sistem descentralizat face ca blockchain să fie perfect pentru tranzacții în general.
  • Atunci când aveți nevoie să mențineți un sistem decentralizat, partajat de înregistrări sau să gestionați și să securizați interacțiunile digitale. Blockchain poate fi cea mai bună opțiune atunci când trebuie să mențineți un înregistrul extins și transparent al activelor (de exemplu, pentru a documenta proprietăți imobiliare sau drepturi asupra terenurilor). În special, „smart contracts” sunt excelente pentru simplificarea interacțiunilor și tranzacțiilor digitale. Atunci când participanții la o tranzacție sunt de acord că criteriile lor au fost îndeplinite, plățile automate pot fi eliberate prin intermediul unui smart contract.

Încredere

Între numeroase entități în care încrederea este fie inexistentă, fie neprobabilă, tehnologia blockchain stabilește încrederea. Ca rezultat, aceste organizații sunt deschise la efectuarea de tranzacții sau la partajarea datelor în relații de afaceri în care altfel nu ar fi fost posibil sau ar fi fost necesar un intermediar. Blockchain utilizează un registru distribuit, care asigură înregistrarea consecventă a tranzacțiilor și datelor în toate locațiile. Este oferită o transparență totală, deoarece fiecare utilizator de pe rețea cu permisiuni poate vedea aceleași date în același timp. Toate tranzacțiile sunt înregistrări marcate cu timp și dată, cu imutabilitate. Datorită acestui fapt, membrii pot accesa întreaga istorie a tranzacțiilor, eliminând practic posibilitatea fraudelor.

Securitate sporită

Creșterea securității oferite de tehnologia blockchain rezultă din modul în care funcționează această tehnologie. Blockchain generează un înregistrul de tranzacții nemodificabil cu criptare de la un capăt la altul, ceea ce previne fraudarea și activitățile ilegale. O rețea de calculatoare este folosită pentru a stoca datele pe blockchain, făcându-l practic imposibil de hackuit. În plus, prin anonimizarea datelor și prin solicitarea de permisiuni pentru a limita accesul, blockchain poate gestiona mai bine preocupările legate de confidențialitate decât sistemele de calcul convenționale.

Imutabilitate

Imutabilitatea înseamnă că tranzacțiile care au fost deja adăugate într-un blockchain nu pot fi modificate sau eliminate. Toate tranzacțiile de pe blockchain sunt marcate cu timp și dată, creând un înregistrul permanent. Ca rezultat, blockchain poate fi utilizat pentru a urmări datele de-a lungul timpului, facilitând o auditare sigură și de încredere a datelor.

Trasabilitate și vizibilitate

Un următor bazat pe tehnologia blockchain înregistrează originea unui activ la fiecare etapă a călătoriei sale, dovedind proveniența sa. Acest lucru ajută la furnizarea de dovezi în industrii în care clienții sunt îngrijorați de aspecte legate de mediu sau drepturile omului referitoare la un produs, sau în industrii afectate de fraudă și contrafacere. Datele referitoare la proveniență pot fi distribuite imediat clienților prin tehnologia blockchain. Orice probleme din lanțul de aprovizionare pot fi dezvăluite de datele de trasabilitate.

Viteză

Blockchain este mult mai rapid în procesarea tranzacțiilor decât tehnicile tradiționale, deoarece elimină intermediarii și înlocuiește orice procese umane care mai sunt prezente în tranzacții. Viteza la care un sistem bazat pe blockchain poate procesa tranzacții poate varia, însă, în funcție de mai mulți factori, inclusiv dimensiunea fiecărui bloc de date și activitatea rețelei. Blockchain permite stocarea documentației alături de informațiile despre tranzacții, eliminând necesitatea schimbului de hârtie. Deoarece nu este nevoie să se concilieze diferite registre contabile, compensarea și stabilirea pot avea loc semnificativ mai rapid..

Automatizare

Cu „smart contracts” (contracte inteligente), tranzacțiile pot fi chiar automatizate, îmbunătățind productivitatea și accelerând procedura și mai mult. Următoarea etapă într-o tranzacție sau proces este inițiată automat după ce cerințele pre-stabilite sunt îndeplinite. Contractele inteligente reduc necesitatea intervenției umane și se bazează mai puțin pe părți externe pentru a confirma că termenii unui contract au fost respectați.